marți, 26 ianuarie 2016

ATELIER TEMATIC - EDUCATIE FINANCIARA

‪#‎educatiefinanciara‬ ‪#‎centrulderesursepentrutineretbuhusi‬ ‪#‎certexistaosansa‬ ‪#‎volunaribuhusi‬

Cel de-al saselea Atelierul tematic, cu titlul ,,Solutia- Educatia financiara” a fost organizat in data de 26 ianuarie 2016, la Centrul de Resurse pentru Tineret Buhusi. Acesta face parte dintr-o serie de 12 Ateliere tematice ,, Exista o Sansa”si raspunde solicitarii si nevoii exprimate de beneficiarii proiectului , CERT, o sansa pentru TINE!” Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Intr-o prezentare non- formala s-au facut discutii pe baza statisticilor si studiilor Erste si iVox „Care este rolul tatălui în familia dumneavoastră?”, realizat la cererea KRUK România. Actiunea a continuat cu o vizita la CEC Bank –sucursala Buhusi, coordonata de economist Lacramioara Elena Flenchia, facilitatorul actiunii noastre, care a prezentat informatii despre serviciile oferite de CEC Bank, tipuri de credite, conditii de creditare, metode de economisire, constituirea de depozite, depozitul pentru copii, informatii privind garantarea depozitelor.

CEC Bank este participanta la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar si ca atare depozitele constituite la aceasta institutie de credit sunt garantate in conditiile si limitele prevazute de lege. Adaptat participantilor d-na Lacramioara Elena Flenchia a facut cateva referiri la regulile de baza prin care sa eviti sa fii inselat, cum sa-ti aperi identitatea electronica si a impartit pliante, mape cu informatii utile. Potrivit studiilor Erste, principala sursa de educatie financiara a tinerilor din Romania ramane familia, intr-o proportie covarsitoare, de 95%. Doar o mica parte dintre acestia afirma ca au notiuni de educatie financiara de la scoala si mult mai putini spun ca au astfel de informatii de la banci. Alegerea nu a fost o intamplare. Am vut in vedere istoricul si misiunea CEC- Bank. CEC-ul a fost înființat în 1864, printr-o lege înaintată de Alexandru Ioan Cuza, cel care a infatuit si Unirea Principatelor Romane, sarbatorita cu doua zile in urma. CEC.este o banca comerciala universala, competitiva, care ofera clientilor produse si servicii diverse, urmarind cu precadere finantarea IMM-urilor, agriculturii, administratiilor publice locale, precum si a acelor proiecte care prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economica, crearea si mentinerea locurilor de munca. Banca este un element activ in sprijinirea clientilor pentru accesarea Fondurilor Europene. Este important ca intr-o tara in care statisticile demonstreaza carenta acestui tip de educatie in randul populatiei adulte sa dam totusi o sansa macar generatiei viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO