Testimoniale

„O zi de vacanţă a fost transformată într-o zi cu multe învăţăminte. Cei mici împreunǎ cu cei mari au înţeles că pot face multe lucruri interesante în cadrul Asociaţiei „Existǎ o şansǎ”. Aici îşi pot face prieteni noi şi folosesc timpul în mod creativ şi constructiv, bucurându-se totodatǎ de confortul şi atmosfera placutǎ, caldǎ, primitoare a Centrului de Resurse pentru Tineret, un spaţiu util şi elegant ce a fost realizat cu finanţare prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Mulţumim voluntarilor şi conducerii Asociaţiei „Existǎ o şansǎ” pentru aceastǎ oportunitate la noi în comunitate!” (prof. Cristina Frigurǎ, Consilier educativ/ Responsabil Programe şi proiecte educative la Şcoala Gimnazialǎ „Ştefan cel Mare” din Buhuşi, judeţul Bacǎu)
„Odată ce a sosit vara şi timpul mi-a permis mai multe activitǎţi, împinsa de la spate de sora mea, am început activitatea de voluntariat la Asociaţia "Existǎ o şansǎ". E prima datǎ când fac parte dintr- o echipǎ de voluntari, dar, pe viitor, îmi doresc sǎ ajut cât de mult pot. Invǎţ sǎ dǎruiesc o parte din timpul meu în folosul celor care au nevoie de ceea ce ştiu sau pot eu sǎ fac. Vǎ invit, dragi prieteni, sǎ dǎm o manǎ de ajutor semenilor noştri aflaţi în nevoie! Empatia socialǎ se manifestǎ de altfel, printre altele, şi prin dedicarea unei pǎrti din timpul propriu în folosul semenilor.” (Sandu Andreea-Bianca, 15 ani - Voluntar la Asociaţia "Existǎ o şansǎ" Buhuşi)


Sunt voluntar in cadrul Asociatiei "Exista o sansa" din anul 2013.  Am fost parte a programului "Voluntari sanitari" dar si "Voluntari pentru seniori", am participat la organizarea de actiuni caritabile - spectacol caritabil, campanii umanitare ( 2013 si 2014) de Craciun,  am mers in casele copiilor, care l-au vazut pentru prima data pe Mos Craciun, cu dulciuri, hainute si produse alimentare.

Am participat la realizarea de martisoare si am facut, impreuna cu echipa de voluntari incepatori, spectacole cu diverse ocazii, prin care am adus mici bucurii batranilor de la Satul Milly si pacientilor de la Spitalul Orasenesc Buhusi.

Am fost in echipa de voluntari cu care, de Ziua Internationala a Dansului, o initiativa venita din partea voluntarului Emi Dumitrasc, am realizat un videoclip după o săptămână de filmări si peste 200 de cadre filmate... Am participat la  concursul cu premii organizat in Saptamana Nationala a Voluntariatului si, la Gala Judeteana a Voluntarilor Bacauani, am primit diploma de merit pentru activitatea desfasurata in perioada 2013 - 2014.

Pentru mine, voluntariatul este o completare ideala in viata mea din prezent. Pot spune ca experienta de voluntar nu m-a schimbat neaparat, dar mi-a dat sansa sa lucrez cu oameni, din placere, asa cum mi-am dorit mereu.

Asociatia "Exista o sansa" ofera oportunitati tinerilor ca sa-si dezvolte abilitati de viata, iar prin crearea Centrului de Resurse pentru Tineret - CERT, ca urmare a finantarii obtinute prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, conditiile de lucru pentru voluntari sunt mai bune si cu o ambianta mult mai placuta.

In acest an, am avut ocazia sa particip la sesiunea de informare PRIETEN CU TINE care a fost foarte interesantǎ, la prima activitate de debate in scoli, la modulele de training si la atelierul de mestesuguri.

Sunt incantata ca se organizeza si cursuri de formare pentru voluntari pentru a  contribui la dezvoltrea noastra personala.

Primul training la care am participat, „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa”, m-a determinat sa am o mai buna intelegere a propiei persoane si a persoanelor de langa mine. Simt ca acest training mi-a imbunatatit abilitatile de comunicare si m-a ajutat in procesul de dezvoltare personala. Cel de-al doilea training intensiv si integrativ pentru dezvoltarea noastra personala a fost unul foarte util ! Vreau sa va spun ca metodele folosite de trainer sunt super, chiar am plecat cu ceva dupa training!.

Chiar daca sunt in clasa a XII-a, caut sa ma implic in activitatile proiectului, pentru ca sunt activitati multe si variate de formare si informare ceea ce ofera un beneficiu noilor voluntari care sunt norocosi sa lucreze in conditii mai bune decat am lucrat noi, voluntarii de pana acum.” (Sandu Nicoleta Mihaela, 18 ani, Voluntar la Asociatia ,,Exista o Sansa” din Buhusi, judetul Bacau)


„Cand am auzit de programul de training Star(T) la puterea ONG, m-am bucurat pentru ca doream sa-mi pot imbunatati felul de a comunica. Am simtit la primul training „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa” ca am format mai intai un grup, apoi o echipa, ca am fost uniti si nu s-au creeat bariere in comunicarea noastra. Faptul ca sunt voluntar la Asociatia "Exista O Sansa" este o realizare, la varsta mea. Vin cu placere la voluntariat, imi place sa aduc un zambet pe chipul unor oameni si un simplu "MULTUMESC" ma satisface. Am participat si la un training intensiv de dezvoltare personala, pentru a-mi dezvolta abilitatile de lider, deoarece sunt lider de voluntari la Complexul Rezidential ''Milly'' si chiar aveam nevoie de un curs de leadership pentru a putea motiva, inspira si mobiliza mai bine echipa de voluntari. Aceste module de training fac parte din proiectul CERT, o şansǎ pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret si este CERT cǎ totul a decurs cum nu se poate mai bine si pe viitor va fi la fel. Mǎ bucur cǎ am participat si pot sa mai particip si la alte module de training! Multumesc colegilor mei voluntari si echipei de proiect pentru aceastǎ sansǎ!(Amariei Diana Gabriela, 17ani)


„Mi-a facut mare placere sa particip la training si activitatile din proiectul CERT! Ele ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine intre noi,sa fim o echipa mai unita si sa colaboram mai mult! Voluntariatul este o activitate desfasurata in folosul altora, fara a primi o recumpensa materiala. Recomand tuturor tinerilor din Buhusi sa faca voluntariat si sa vina la activitatile Centrului de Resurse pentru Tineret, organizate de Asociatia “Exista o sansa”! Aici vor invata lucruri noi si, cu siguranta, voluntariatul va fi si pentru ei o experienta utila si unica!” (Baciu Bianca-Elena, 18 ani)


,,Sunt voluntar la Asociatia „Exista o Sansa” si este o realizare pentru mine. Primul training la care am participat a  fost despre „'Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa”si m-a impresionat foarte mult! Am inteles diferenta dintre un grup si o echipa, am invatat o strategie de luare a deciziilor in 6 pasi si cum pot sa comunic asertiv pentru a nu-i rani pe ceilalti.   
A doua activitate care ma impresioneaza este Atelierul de mestesuguri unde invatam, deocamdata, sa facem  inele, cercei, lanturi din fimo. Prima oara m-am suparat ca nu reusesc, dar colegi mei m-au invatat si m-au incurajat, iar asta m-a bucurat foarte mult, deoarece suntem uniti si ne ajutam reciproc unii pe altii.
Am participat vineri, 14 august 2015, la un training intensiv de dezvoltare personala unde am inteles de ce este important sa te dezvolti personal daca vrei sa fii un lider.bun  
Ma bucur ca fac parte din proiectul CERT, o şansǎ pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret". Imi pare bine ca am participat si o sa mai particip si la alte module de training, Atelierul de mestesuguri, spectacolul CASA SUFLETULUI si, in limita timpului disponibil,  la toate activitatile care ne sunt oferite gratuit prin proiect!
Cu drag merg la voluntariat si la Spitalul Orasenesc - Sectia Pediatrie. Sper sa raman la fel de entuziasmata si sa am timp pentru tot ce mi-am propus." (Ciobanica Ioana Alexandra- Colegiul Tehnic Ion Borcea, cls.a IX D, 15 ani)

,,Ma consider o persoana dinamica si energica. Asociatia ,,Exista o sansa” m-a determinat sa imi investesc timpul, ideile si energia facand lucruri utile pentru comunitate. Imi place sa fiu voluntar, imi iau "slujba" in serios, deoarece stiu ca lumea are nevoie de ajutor.
Imi plac toate activitatile la care particip in cadrul acestei asociatii si sper sa am suficient timp pentru toate.” (Iamandi Elena, voluntar Asociatia ,,Exista o sansa” Buhusi)


„Mi-a facut mare placere sa vin la primul training – „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de lucru in echipa”! Consider ca m-a ajutat sa colaborez mai bine cu cei din grupul meu si sa ma dezvolt personal. Va multumesc si abia astept si celelalte cursuri! (Racovanu Stefania Andrada, 17 ani)



Voluntariatul, pentru mine, inseamna un nou inceput pentru dezvoltarea personala si a culturii mele generale. Am invatat, prin toate activitatile, lucruri noi si interesante. Prin voluntariat invatam sa ne comportam si sa avem autoritate. Ne putem exprima deschis nevoile si dorintele fara teama ca cineva are sa ne judece .
Voluntariatul presupune, de asemenea, sa dedicam cu mai multa seriozitate o parte din timpul nostru si pentru binele comunitatii. Mi-am dat seama ca prin voluntariat cunoastem un alt orizont al lumii si asta ma motiveaza sa continui sa fiu voluntar!” Gavril Maria Marinela – elevă la Colegiul Tehnic "Ion Borcea" Buhusi, clasa a IX-a)

,,Experiente. Povesti. Impresii. Sentimente. Pentru fiecare tanar CERT - Centrul de Resurse pentru Tineret schimba ceva. Inseamna ceva. Contribuie cu ceva. Prin implicarea in proiecte, fiecare tanar invata si descopera - culturi, opinii, locuri, oameni. Se descopera pe sine. Se deschide catre noi experiente, catre diversitate, catre ceilalti. Ma bucur ca, prin intermediul acestui program pot sa fac ceva pentru comunitatea mea, sa dau inapoi din ceea ce am primit. Este o experienta deosebita , chiar daca am descoperit acest lucru mai tarziu decat ar fi trebuit. Desi m-am dus la cursuri impinsa de la spate, mi-am dat seama ca, daca nu eram prezenta, pierdeam mult si ma bucur ca d-na Elena Mitrea mi-a deschis ochii la timp. Este un lucru deosebit sa poti lucra alaturi de voluntari dornici sa invete si sa ofere din timpul si din cunostintele lor, dar totodata si sa-si insuseasca informatiile si experientele oferite. Asta demonstreaza ca vor sa invete mai mult decat li se ofera la scoala, este un plus pentru ei, dar si pentru noi care vrem mai mult pentru a sti cum sa motivam si sa coordonam echipe de voluntari.” (Denisa Poiană Georgiana – elevă la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi, clasa a IX-a)

„Sâmbătă, 20 iunie 2015, am participat la prima sesiune  informativă  cu tema Educaţie pentru un stil de viaţă sănătos, ce face parte din graficul de activităţi desfăşurate  de Asociaţia ” Există o şansă” din oraşul Buhuşi, în cadrul proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret”.

Am răspuns cu drag invitaţiei doamnei Elena Mitrea, managerul proiectului, fiind încântată că există persoane în comunitatea noastră care sunt interesate de binele tinerilor şi organizează sesiuni informative pe diferite teme, încercând astfel să îi pregătească pentru provocările vieţii.                         
Am abordat tema „Influenţa mentalului asupra stării de sănătate” prin care am vrut să le ofer tinerilor o altă viziune asupra modului în care pot depăşi obstacolele, diferitele  situaţii stresante din viaţă prin adoptarea unei gândiri pozitive, prin  explicarea efectelor gândirii negative pe termen lung, făcând astfel o analiză comparativă şi identificând beneficiile gândirii pozitive pentru a susţine la cote optime starea interioarǎ de bine şi starea generalǎ de sǎnǎtate.

Entuziasmul şi interacţiunea tinerilor pâna la final m-au încărcat energetic şi am constatat că aceste întâlniri sunt benefice dezvoltării interioare a tinerilor.


Asociaţia „Există o şansă” oferă un cadru plăcut, un spaţiu intim desfăşurării unor astfel de manifestări şi poate susţine cu succes viitoare alte acţiuni. Interacţiunea între persoanele prezente la manifestare s-a realizat într-un mod spontan, dinamic şi captivant pentru toţi. Se pot realiza multe întruniri de asemenea factură în cadrul asociaţiei, unde există persoane capabile şi empatice să organizeze astfel de manifestări şi unde interesul este canalizat pentru binele comunităţii din Buhuşi, judeţul Bacǎu.
                                                                                
Mulţumesc pentru invitaţie doamnei Elena Mitrea şi doresc succes Asociaţiei „Există o şansă” în proiectele viitoare pentru creşterea şi recunoaşterea eforturilor depuse pentru tinerii din oraşul Buhuşi.”

Psiholog clinician,

DIANA APETRI

2 comentarii:

GALERIE FOTO