sâmbătă, 9 aprilie 2016

Diseminare - Schimb de experienta si bune practici

Sambata, 9 aprilie 2016, am participat la Seminarul International  "The impact of Educational Partnerships in the Context of European Cultural Diversity" organizat de Asociatia pentru Educatie si Formare in parteneriat cu ISJ Bacau, CCD Bacau, DJTS Bacau, Asociatia Invatatorilor Bacau, Gradinita OBLIO Bacau. Au colaborat numeroase alte institutii de invatamant din Romania si din alte tari din Europa: Italia, UK, Lituania, Turcia, Bulgaria, Portugalia etc. A fost un eveniment deosebit la care au participat in sala peste 100 de cadre didactice si elevi din judetul Bacau, reprezentanti ai autoritatii publice locale bacauane si echipe de profesori din Ungaria, Republica Moldova si Ucraina.

Evenimentul a creat contextul pentru schimbul de experienta intre elevi si cadrele didactice prin prezentarea produselor finale ale unor proiecte ERASMUS + si ale altor proiecte - exemple de buna practica in implementarea proiectelor finantate cu fonduri europene.

Am vorbit despre impactul proiectelor e-Twinning pentru dezvoltarea parteneriatelor strategice ERASMUS + si am prezentat proiectul CERT, O sansa pentru tine! - Centrul de Resurse pentru Tineret! implementat de Asociatia "Exista o Sansa" cu finantare din granturile SEE 2009 - 2014, prin Fondul ONG in Romania. Felicit organizatorii evenimentului si multumesc pentru invitatie d-nei prof. dr. Mihaela Cojocaru, presedinte  Asef Bacau​, si pentru oportunitatea de a vorbi participantilor despre Centrul de Resurse pentru Tineret - prima infrastructura pentru tineret si voluntariat din orasul Buhusi, judetul Bacau si despre Reteaua CERT (Coaching pentru Eficientizarea Retelelor de Tineret din scoli) infiintata prin proiectul CERT ca un mijloc de extindere a colaborarilor si parteneriatelor la nivel national si international!

Prof. Virginia - Smarandita Braescu
Colegiul National "Grigore Moisil" Onesti - Scoala pilot CERT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO