vineri, 4 decembrie 2015

PREA REBEL SA FII CONDUS! - Sesiune informativa


PREA REBEL SA FII CONDUS! - Mesajul transmis de voluntarii antidrog tuturor voluntarilor.
Încă din anul 1985, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie ca Zi Internaţională a Voluntarilor în slujba dezvoltării sociale şi economice. De atunci, această zi oferă voluntarilor şi organizaţiilor ocazia de celebra munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile voluntariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat. În această zi sunt onoraţi toţi cei care s-au implicat în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel naţional sau global, şi au adus schimbări pentru o mai bună guvernare, pentru coeziunea socială şi dezvoltare.
Cu această ocazie, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, vor sustine un seminar în data de 7 decembrie 2015, începând cu ora 14.00 în oraşul Buhuşi, împreună cu cei aproximativ 30 de voluntari ai Asociaţiei „Există o şansă” din Buhuşi. Această acţiune este parte a proiectului „CERT, o şansă pentru tine! - Centrul de Resurse pentru Tineret” - proiect finanţat prin grant-urile SEE 2009-2014, în cadrului Fondului ONG România. Seminarul de informare face parte dintr-o serie de 5 sesiuni de informare pe diferite teme, cum ar fi violenţa domestică, traficul de persoane, stil de viaţă sănătos, prevenirea consumului de droguri, etc. „Prieten cu tine”. Aceste sesiuni au rolul de a crea o percepţie pozitivă asupra vieţii sănătoase, fără alcool, tutun sau droguri.

Acest seminar vine sa marcheze si Ziua Internaţionala a Voluntarilor într-o manieră diferită, prin implicarea voluntarilor în activităţi non-formale, care îşi propun întărirea abilităţilor de a face faţă presiunii grupului de egali şi tentaţiei consumului de substanţe psihoactive.
Între temele de discutie se numără şi:
1. Despre droguri, cu sinceritate
2. Factori de risc şi de protecţie
3. De ce aleg unii tineri să consume droguri
4. Semne şi etape de consum: experimentare; consum recreaţional; consum obişnuinţă; abuz; dependenţă
5. Studiu de caz
6. Despre prevenirea consumului de droguri, etc.
CPECA Bacău





Proiectul „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România, accesaţi www.fondong.fdsc.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO