joi, 23 iulie 2015

Primul Atelier tematic - EU VREAU SĂ ŞTIU


 
Comunicat de presǎ post eveniment

Asociaţia „Existǎ o şansǎ” a organizat miercuri, 22 iulie 2015, primul atelier EU VREAU SĂ ŞTIU din seria atelierelor tematice „Existǎ o şansǎ”, în cadrul proiectului „Cert, o şansǎ pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
În cadrul primului atelier tematic EU VREAU SĂ ŞTIU, desfǎşurat la sediul Centrului de Resurse pentru Tineret – CERT din str. Tineretului, Bl. 24 (I) parter (hol Cinematograf Victoria), voluntarii Asociaţiei „Existǎ o şansǎ” au avut ocazia sǎ afle chiar de la Ionel Turcea, primarul oraşului Buhuşi, rǎspunsurile la urmǎtoarele întrebǎri:

CUM FUNCŢIONEAZĂ PRIMĂRIA?
CE ÎNSEAMNĂ UN BUGET LOCAL?
DE CE PLĂTIM TAXE?

Conştientizând interesul din ce în ce mai scǎzut al tinerilor faţǎ de viaţa publicǎ şi riscul unui deficit mare de participare activǎ în societate pe viitor, Asociaţia „Existǎ o şansǎ” îşi propune, în cadrul proiectului „Cert, o şansǎ pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret”, consolidarea bazei de voluntari prin înfiinţarea şi dezvoltarea CERT - Centrul de Resurse pentru Tineret, precum şi a Reţelei CERT (Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli) pentru a contribui la creşterea gradului de implicare a tinerilor din şcoli în activitǎţi de voluntariat şi a incuraja participarea acestora la iniţierea şi dezvoltarea politicilor publice locale pentru tineret, prin schimburi de bune practici, coaching şi transfer de experienţǎ din partea colaboratorilor şi partenerilor din reţea, care vor oferi instruire voluntarilor din şcolile şi ONG-urile membre ale reţelei CERT.
            Au rǎspuns invitaţiei şi au participat la eveniment şi alte persoane resursǎ din comunitate, colaboratori ai Asociaţiei „Există o şansă” în alte activitǎţi integrate proiectului  „Cert, o şansǎ pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret”: d-na Ana Vǎtavu de la Asociaţia Lizuca, care antreneazǎ voluntarii în cadrul Atelierului de tradiţii şi meşteşuguri.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul „Cert, o şansǎ pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret”, contactaţi:
  
Asociaţia ,, EXISTǍ O ŞANSǍ”

Elena MITREA, Manager proiect
Telefon: 0744260370

Virginia – Smărăndiţa BRǍESCU
Responsabil Comunicare şi PR; Expert/Trainer
Telefon: 0742.754.259



Asociaţia „Există o şansă” este o organizaţie non-profit din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău, care are ca scop dezvoltarea unei oferte de alternative şi soluţii pentru o viaţă mai bună, prin promovarea drepturilor şi capacităţilor persoanelor cu risc de marginalizare şi excludere socială.  
Conţinutul acestui comunicat de presă nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor comunicatului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO